fallback

Некском сътрудничи със Cisco, увеличава капацитета на мрежата си

В класацията „Най-динамичните ИКТ компании” за 2005 г. Некском България е на първо място

14:20 | 07.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Некском България увеличава капацитета на собствената си мрежа за пренос на глас, съобщиха от компанията, която има изградена национална мрежа в 28 града. След провеждането на конкурс за доставчик на оборудване фирмата е избрала да работи с компанията Cisco. Новото оборудване ще даде на Некском България гаранции за пренос на увеличения гласов поток.

При избора на компания, с чието оборудване да работи, Некском България се е ръководила и от факта, че започва изграждане на собствена опорна мрежа, която ще се ползва за всички предоставяни от Некском услуги, в частност и за изграждащата се WiMAX мрежа. В края на миналата година компанията получи лиценз клас Б за технологията „точка към много точки”, за който плати 6,172 млн. лв.

В класацията „Най-динамичните ИКТ компании” за 2005 г. Некском България е на първо място, изпреварвайки конкурентите си със значителна разлика. Общите инвестиции за миналата година са 6,58 млн. лв., а за периода 2003-2005 г. средногодишното нарастване на инвестициите е близо 600%. Некском България е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на  американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през интернет (VoIP).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:21 | 07.03.06 г.
fallback