fallback

КЗК разреши Сиско Системс Инк да придобие Сайънтифик- Атланта

КЗК постанови предварително изпълнение на решението

13:45 | 02.03.06 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация на стопанска дейност, изразяваща се в придобиване на самостоятелен контрол от Сиско Системс Инк, Калифорния, САЩ върху Сайънтифик- Атланта Инк, Джорджия, САЩ. Това съобщиха от комисията, уточнявайки, че концентрацията не води до установяване или засилване на господстващо положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на съответния пазар.

КЗК постанови предварително изпълнение на решението.

От комисията уточняват, че са извършили оценка на концентрацията и са установили, че продуктите, предлагани от страните са специфични по характер и поради това е налице слабо припокриване между тяхната дейност.

От тази гледна точка, концентрацията сама по себе си няма да доведе до промяна в структурата на пазара. Също така евентуалните положителни ефекти от сделката, като разработването и въвеждането на нови продукти и произтичащото от това подобрение на пазарното положение, се очакват да настъпят в дългосрочен план и са свързани с развитието на следващ етап от телекомуникациите, а именно преноса на видео и свързаните с това иновации, добавят от КЗК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:15 | 31.08.22 г.
fallback