fallback

Нов изпълнителен директор и петима нови членове в УС на Кремиковци

Вилас В. Джамнис, който стана член на Управителния съвет на Кремиковци през януари 2006, е назначен за председател на УС и изпълнителен директор

16:54 | 27.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Глобал Стийл Холдингс Лимитид (GSHL) назначи петима нови членове на Управителния съвет (УС) на Кремиковци АД, увеличавайки общия брой на членовете на Съвета на осем, съобщиха от компанията. Вилас В. Джамнис, който стана член на Управителния съвет на Кремиковци през януари 2006, е назначен за председател на УС и изпълнителен директор, на мястото на Алок Гупта, който подаде оставка по лични причини. Доскоро Джамнис е бил глобален оперативен директор на GSHL, а преди това – оперативен директор на филиала на Глобал Стийл – Испат Индъстрис в Долви, Индия.

Димитър Кузманов, който е започнал кариерата си в Кремиковци през 1972 и напуснал фирмата през 2002 като зам.-председател на УС и заместник изпълнителен директор, се връща в Управителния съвет на Кремиковци, за да отговаря за общофирменото управление. Заемал е също ръководни и консултантски длъжности в различни български банки и стопански агенции.

Маурицио Даниеле Роза също стана член на Управителния съвет на Кремиковци като директор “Маркетинг и продажби”. Преди това Роза е заемал ръководни длъжности в SSAB Swedish Steel, Аrvedi и Bresciacoils.

Кариерата си в металургичния комбинат подновява и Иван Иванов, който става член на УС и зам.-оперативен директор. Преди това е заемал различни длъжности в Кремиковци, достигайки поста главен инженер и заместник изпълнителен директор от 1974 до 2001.

Ашок Агарвал, член на борда на GSHL, също стана член на Управителния съвет на Кремиковци, заедно със специалиста от веригата за доставки на Глобал Стийл Субхаш Махешвари.

Новият собственик на Кремиковци потвърждава ангажимента си да инвестира 300 милиона евро, като част от програмата за капитални проекти, в това число за модернизация, реконструкция, автоматизация и внедряване на система за опазване на околната среда с цел постигане на европейските норми в Кремиковци. Инвестициите ще се направят съгласно плана и споразумението между Глобал Стийл и българското правителство.

Днес бяха изтъргувани 2634 броя от книжата на дружеството на цени между 18,50 и 19,27 лв., или с 2,26 на сто по-скъпо от петък.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 11.09.22 г.
fallback