fallback

Корпоративна търговска банка ще увеличава капитала си с 10 млн. лв.

11:07 | 24.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Корпоративна търговска банка ще осъществи увеличение на капитала, в съответствие с решение на управителния съвет от 3 февруари 2006 година, гласи съобщение, публикувано в днешния брой на Държавен вестник.

Размерът на увеличението е 10 млн. лв., разпределени в 1 млн. безналични акции, всяка с номинална и емисионна стойност 10 лв. Капиталът на банката преди увеличението е в размер на 30 млн. лв.

Всички акционери имат право да запишат акции от новата емисия пропорционално на досега притежаваните акции в капитала на банката в срок до 1 месец след обнародването в Държавен вестник на поканата на управителния съвет. Внасянето на емисионната стойност следва да се извърши в срок до 10 календарни дни след изтичане на срока за записване на акции по банкова сметка, която ще бъде указана на акционерите при подаването на заявление за участие в увеличението.

За миналата година Корпоративна търговска банка обяви нетна печалба от 4,5 млн. лв. Общите активи на банката в края на декември възлизат на 523,86 млн. лв., като нетните кредити на нефинансови институции и други клиенти са на обща стойност 262,4 млн. лв. Привлечените депозити са в размер на 480,24 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 24.02.06 г.
fallback