fallback

Мобилтел ще си партнира с Vodafone

Подписаното днес споразумение е част от рамковия договор между mobilkom austria, Vipnet и Si.mobil сключен с Vodafone през януари 2003 г.

13:11 | 22.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Водещият български мобилен оператор Мобилтел и световният лидер в тази област Vodafone подписаха днес партньорско споразумение, съобщиха на пресконференция представители на двете компании. Благодарение на това споразумение Мобилтел ще има възможност да предлага в България продуктите на Vodafone.

„Подписаното днес споразумение е част от рамковия договор между mobilkom austria, Vipnet и Si.mobil, сключен с Vodafone през януари 2003 г.“, каза главният изпълнителен директор на Мобилтел Йозеф Винацер. По този начин двете компании ще могат да предлагат общи продукти и услуги, сред които са Vodafone Mobile Connect High Speed Data карти, мобилният портал Vodafone Live!, както и изключително конкурентни цени за роуминг.

„Сътрудничеството ще позволи на клиентите на Мобилтел освен да ползват продукти на Vodafone, да могат да купуват и различни модели имиджови телефони“, каза Пол Герхард от международната дирекция на Vodafode. Той допълни, че чрез това споразумение Vodafone ще има нови приходи от роуминг и други услуги.

Според Винацер сътрудничеството е дългосрочно и стратегическо, а продуктите на Vodafone ще започнат да се предлагат от второто тримесечие на тази година.

Vodafone предлага пълна гама от мобилни услуги, включително пренос на глас и данни. Компанията има дялови участия в компании от 27 държави, както и партньорски мрежи в други 31 държави. Клиентите, които ползват услугите на този оператор са над 179 милиона.

Към днешна дата абонатите на Мобилтел са около 3,6 милиона, а България е 32-та страна, в която Vodafone има партньорско споразумение с местен оператор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:52 | 10.09.22 г.
fallback