fallback

Райфайзенбанк (България) с нова система за обработка на плащания

Създадената организация на работа освобождава служителите от офисите на банката от необходимостта да извършват “бек офис” дейности, свързани с плащания

14:24 | 21.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Райфайзенбанк (България) въведе успешно централизирана система за обработка на плащания, с помощта на която времето за обработка на данни бе намалено с над 70%, съобщиха от банката. Новата система позволява информацията от офисите на банката да бъде прехвърляна към Центъра за въвеждане на данни, като се използват високоскоростни скенери.

Създадената организация на работа освобождава служителите от офисите на банката от необходимостта да извършват “бек офис” дейности, свързани с плащания, като насочва усилията им към подобряване качеството на обслужване на клиентите и продажба на продукти и услуги.

Централизираната система е внедрена от "Глобал Консултинг". Фирмата обслужва Райфайзенбанк (България) ЕАД вече 10 години като предоставя високо технологични и гъвкави програмни приложения, които спомагат за надеждност и непрекъснатост на платежните процеси в банката.

Анализите и оценката на проекта са разработени по методологията 6 Сигма за подобряване ефективността на процесите. Централизираната обработка на изходящи плащания води до значително намаляване себестойността на услугата, като в същото време се подобрява и качеството на излъчените платежни нареждания, съобщиха още от банката.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 03.09.22 г.
fallback