fallback

Вилас Джамнис e новият изпълнителен директор на Кремиковци

"Кремиковци" преговаря с кредиторите си за уреждане на задълженията и разблокиране на сметките на фирмата

17:05 | 20.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

От днес изпълнителен директор на "Кремиковци" АД е Вилас Джамнис, директор на "Глобални операции" в "Глобал Стийл холдинг лимитед", съобщи в националния пресклуб на БТА Тодор Христов, директор "Връзки с обществеността" на "Кремиковци", цитиран от Dnes.bg.

Досегашният директор Алок Гупта напуска поста по лични причини, уточни Христов. Вилас Джамнис е индиец, роден през 1943 година в щата Махаращра. Той притежава два патента за добив на стомана по технологията КОНРАК, която ще бъде приложена в българския металургичен комбинат.

Очаква се технологията да бъде въведена до април 2007 година и преустройството на всяка пещ да струва около 25 - 30 млн. долара, поясни Вилас Джамнис.

За директор на производството е назначен Димитър Кузманов, който е работил преди това в комбината. За заместник-изпълнителен директор е назначен Иван Иванов, роден през 1946 година в Черна гора. Той е работил в "Кремиковци" от 1974 г. до 1998 г. на различни ръководни длъжности.

За директор по "Доставки, снабдяване, складово стопанство и вътрешна логистика" е назначен Субхаш Махешвари, индиец, роден през 1951 година в щата Раджастан. Финансов директор ще бъде Арун Содани, роден през 1957 година в щата Джарканд, Индия.

"Кремиковци" преговаря с кредиторите си за уреждане на задълженията и разблокиране на сметките на фирмата, каза Димитър Кузманов.

Фирмата преговаря и с инвеститор за намиране на капитал за модернизация на комбината.

Според Вилас Джамнис техниката в комбината е на много ниско ниво и трябва да се направи капитален ремонт на производствата през следващите 3 - 4 години.

Днес бяха изтъргувани 779 броя от книжата на дружеството на цени между 18,40 и 18,93 лв., или с 1,30 на сто по-високо от петък.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:00 | 20.02.06 г.
fallback