fallback

Разрешиха Тисенкруп Юпитер Стомана да придобие части от Юпитер Стомана

13:19 | 16.02.06 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация на стопанска дейност, изразяваща се в придобиване от “Тисенкруп Юпитер Стомана” ООД на съществена част от активите на “Юпитер Стомана” ЕАД, ползвани за търговия с метали и метали и метални изделия. Това ще стане факт чрез сключване на договор, тъй като не се води до установяване на господстващо положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на съответния пазар, съобщиха от КЗК.

КЗК постанови предварително изпълнение на решението, се казва в съобщението на комисията.

Комисията е извършила оценка на концентрацията и е установила, че дружеството-купувач по сделката Тисенкруп Юпитер Стомана ООД е новоучредено дружество, т.е. до момента не е развивало никаква стопанска дейност и няма дял на съответния пазар.

Съгласно решение на Общото събрание на съдружниците на Тисенкруп Юпитер СтоманаООД, миноритарният съдружник / “Юпитер Стомана” ЕАД / няма да извършва конкурентна дейност на съответния пазар, а ще се занимава единствено с дейност по притежание и управление на участия в други дружества и придобиване, участие и управление на недвижими имоти.

В резултат на концентрацията чрез придобиването от “Тисенкруп Юпитер Стомана” ООД на комплекса вещни и облигационни прави по силата на договора за закупуване и прехвърляне от 02.09.2005 г. фактически се извършва замяна на един участник на пазара с друг.

За целите на оценката КЗК не установи обстоятелства, които осигуряват или биха осигурили на засегнатите предприятия в близките няколко години господстващо положение на пазара, уточняват от комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
fallback