fallback

КФН издаде нов лиценз на Карол Капитал Мениджмънт

Предвижда се потенциалните клиенти на услугите на “Карол Капитал Мениджмънт - ЕАД” да бъдат основно български институционални инвеститори, в това число колективни инвестиионни схеми

10:50 | 15.02.06 г.

На свое заседание от 14 февруари 2006 г. Комисията за финансов надзор (КФН)издаде нов лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД, съобщиха от комисията.

Новият предмет на дейност на дружеството е съгласуван с последните изменения в Закона за публичното предлагане на ценни книжа (10 май 2005г.) и съответно включва управление на дейността на колективни инвестиционни схеми и на инвестиционни дружества от затворен тип, както и управление на индивидуални портфейли и предоставяне на инвестиционни консултации относно ценни книжа.

Предвижда се потенциалните клиенти на услугите на “Карол Капитал Мениджмънт - ЕАД” да бъдат основно български институционални инвеститори, в това число колективни инвестиионни схеми - както управляваното по настоящем инвестиционно дружество от отворен тип "Адванс Инвест" АД, така и няколко договорни фонда, покриващи различните видове инвестиционен фокус - агресивен, балансиран, консервативен, а също така и на база географски риск.

Очакванията на мениджмънта са, че ще бъдат сключени и договори за управление на индивидуални портфейли на физически и юридически лица и предоставяне на инвестиционни консултации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:16 | 18.08.22 г.
fallback