fallback

Подготвят Capital Market Day за България на Лондонската борса

Българска Асоциация по връзки с инвеститорите е учредена на 7.09. 2005 г. от осем лица, като сдружение с нестопанска цел

17:39 | 13.02.06 г.

„Започнали сме инициативата за организиране на ден за капиталовия пазар на България на Лодонската фондова борса (Capital Market Day за България на LSE ). Досега проектът е само идеен. Първоначално от лондонската борса предложиха да направят такъв ден, след което решиха, че трябва да изчакат, за да проучат дали би имало интерес към български компании“. Това заяви Богомила Христова председател на Българската асоциация по връзки с инвеститорите (БАВИ) по време на организирания от асоциацията семинар на тема “Годишният отчет – най-важният документ за комуникация с инвестиционната общност”, който се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

Христова посочи, че вече са осъществени две подобни инициативи за Словения. Първата се е радвала на много голям интерес сред инвеститорите. За сметка на това обаче втората проява не е пожънала такъв успех, вследствие на което LSE вече е по-предпазлива към подобни мероприятия.

Според Христова друга причина за това е фактът, че българските компании все още са сравнително малки за лондонските критерии, а и все още не е ясно бъдещото ни членство в ЕС.

Българската асоциация по връзки с инвеститорите е учредена на 7 септември 2005 г. от осем лица, като сдружение с нестопанска цел. Целта на асоциацията е да съдейства за усъвършенстване на нормативната база в областта на връзките с инвеститорите, капиталовите пазари и корпоративнито управление, повишаването на статута на дейността връзки с инвеститорите като стратегическа корпоративна функция.

Членството в БАВИ е доброволно, като има три вида членове: пълноправен, асоцииран член и почетен член. В момента пълноправните членове на асоциацията са 20, асоцииран член е един човек, а кандидат-членовете са трима, каза още Христова. Още от семинара: Ненавременната публична информация основен проблем на борсата

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:44 | 11.09.22 г.
fallback