fallback

От вторник започва търговията с новите акции на ЦКБ

Средствата от увеличението на капитала на банката ще бъдат използвани за увеличаване и преструктуриране на кредитния портфейл, като се наблегне на потребителското и ипотечното кредитиране

11:40 | 10.02.06 г.

С подадено заявление на Българска Фондова Борса АД и решение на Комисията на финансов надзор увеличението на капитала на ТБ Централна Кооперативна Банка АД-София се вписва в регистъра за търговия на официален пазар на акции.

Книжата от увеличението ще бъдат въведени за търговия на 14 февруари (вторник), с което общият брой на акциите в обращение ще стане 48,507 млн., с номинална стойност един лев. Кодът на емисията остава непроменен – CCB.

Увеличението на капитала на банката бе записано на 100%, като правата, даващи възможност за записване на нови акции, се търгуваха на нива от 1,78 и 2,50 лв. Срещу две права може да бъде записана една акция от увеличението на капитала на банката.

Средствата от увеличението на капитала на банката ще бъдат използвани за увеличаване и преструктуриране на кредитния портфейл, като се наблегне на потребителското и ипотечното кредитиране.

До момента бяха изтъргувани 2500 броя от книжата на банката на нива от 5,98 – 6,00 лв.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:06 | 11.09.22 г.
fallback