fallback

Преглед на печата за 9 февруари

08:16 | 09.02.06 г.

Субсидията от ЕС ще е 10-20 лева за декар

в. Сега

165 000 стопани ще имат право на директни агросубсидии веднага щом България влезе в Европейския съюз, съобщи вчера министърът на земеделието и горите Нихат Кабил. Той обаче смята, че само около 100 000 от тях ще се възползват. Част от стопаните няма да подадат заявления, защото обработват сравнително малки площи и отпусканите субсидии ще са нерентабилни за тях.

Викаме Брюксел заради тавана на летището

"Баумит" монтирала падналата конструкция, €100 хил. нужни за подмяната

в. Стандарт

Остри писма, придружени с много снимки на падналия окачен таван на новия терминал на летище София, са изпратени до Европейската комисия в Брюксел, централата на Европейската инвестиционна банка в Люксембург и до делегацията на Европейската комисия на "Московска" 9 в София. Това съобщи Ангел Тулешков, директор на дирекция "Развитие, реконструкция и поддръжка на летище София".

Нека в Брюксел знаят как се изразходват средствата на европейския данъкоплатец, коментира Тулешков. 50 млн. евро (46% от инвестициите в новия терминал) са безвъзмедни средства по програмата ISPA на ЕС. 60 млн. евро е държавно гарантираният заем от ЕИБ.

Овчаров се разгневи за цените на парното

в. Новинар

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров нареди вчера съвместна с общината финансова проверка на "Топлофикация София". Причината е поисканото от дружеството увеличение на цената на топлоенергията с 12,9% заради поскъпването на природния газ.

Заповедта на Овчаров е била съгласувана със столичния кмет Бойко Борисов.

Нагло е точно в момента, когато всички са изтръпнали от студ и сметки, топлофикация да иска повишаване на цените, коментира ядосано Овчаров в парламента вчера намеренията на монополиста.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:19 | 09.02.06 г.
fallback