fallback

Акцепт инвест върна лиценза за инвестиционен посредник

КФН продължи с издаването на нови лицензи за дейност на инвестиционни посредници, като на днешното заседание такива бяха издадени на “Първа Финансова брокерска Къща” ООД, “Булброкърс” АД, “Дилингова Финансова Компания” АД

18:17 | 08.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор (КФН) е отнела лиценза за извършване на дейност като инвестиционен посредник на “Акцепт инвест” АД, София (настоящо наименование “Акцепт финанс” АД), съобщиха от комисията. Отнемането на лиценза е по искане на инвестиционния посредник.

КФН продължи с издаването на нови лицензи за дейност на инвестиционни посредници, като на днешното заседание такива бяха издадени на “Първа Финансова брокерска Къща” ООД, “Булброкърс” АД, “Дилингова Финансова Компания” АД.

Първите два посредника може да извършват предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги, включително поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка. За да извършват дейности и услуги съгласно новият лиценз, се изисква тези дружествата да разполагат по всяко време с капитал от не по-малко от 1,5 млн. лв.

“Дилингова Финансова Компания” може да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка. Дружеството трябва да разполага по всяко време с капитал от не по-малко от 250 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:23 | 03.09.22 г.
fallback