fallback

Щрабаг поиска още 15 млн. евро за строежа на летище „София“

Говори се и за удължаване на срока на строежа, обяви днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев

15:58 | 08.02.06 г.

Допълнителни средства от около 15 млн. евро е поискала фирмата "Щрабаг", която строи новото летище "София".

Говори се и за удължаване на срока на строежа, обяви днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев и посочи, че предстои среща с изпълнителите на проекта.

Министерството на транспорта ще изиска независим надзор на направеното по довършителните работи на летище "София", за да сме сигурни в качеството на изпълнението, добави Мутафчиев във връзка с инцидент от 6 февруари, когато паднаха 500 квадратни метра от таванна козирка, предвидена за стоянка на машините, обслужващи самолетите на новото летище.

Обезпокоени сме от станалото, информирани са инженерите и надзорникът - фирма НАКО, които от своя страна трябва да уведомят застрахователните си агенции.

Ще изясним и причините за инцидента, обеща министърът, цитиран от Dnes.bg.

Министърът добави, че до няколко дни ще приключи и процедурата за избор на юридически консултант на министерството по въпросите за неустойките и правата му по неизпълнените ангажименти.

До седмица инженерната фирма консултант НАКО трябва да представи анализите си на всичко, което е изпълнено до момента, новите си предложения и исковете от страна на "Щрабаг", както и позицията си като надзорник на строителството.

Ще направим всичко възможно максимално да защитим интересите си летището да бъде готово в предварително заявения срок, който след всички удължавания е до август 2006 г., каза още Мутафчиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:31 | 14.09.22 г.
fallback