fallback

Продажбата на ЕРП Слънчев бряг отново ще се гласува на 24 март

На събранието трябва да се реши това имущество бъде продадено в неговата цялост чрез една или повече разпоредителни сделки между "Слънчев бряг" АД и дружество, което е изцяло и/или мажоритарна собственост на ЕVN AG, Австрия, към дата на извършва

13:15 | 08.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на "Слънчев бряг" АД отново ще гласуват за продажбата на електроразпределителната мрежа на дружеството, става ясно от съобщение на Българска фондова борса - София. Извънредното Oбщо събрание трябва да се проведе на 24 март, а при липса на кворум датата е 8 април.

Дневният ред включва: приемане на решение за продажба на всички ДМА съставляващи електроразпределителна мрежа собственост на "Слънчев бряг" АД намиращи се в границата на географската територия, за която ДКЕВР е издала на "Слънчев бряг" АД лицензия за разпределение на електрическа енергия П-134-07 от 10.05.2004 г.

Новата окончателна цена на мрежата, която ще се гласува на събранието, е 36,860 млн. лв. без ДДС, платими към момента на прехвърляне на собствеността и извършването на действия за прекратяването на тази лицензия съгласно действащото енергийно законодателство.

На събранието трябва да се реши това имущество да бъде продадено в неговата цялост чрез една или повече разпоредителни сделки между "Слънчев бряг" АД и дружество, което е изцяло и/или мажоритарна собственост на ЕVN AG, Австрия, към дата на извършване на разпоредителните сделки.

Поканата за Общото събрание предстои да бъде публикувана в "Държавен вестник". Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието, е 08 март.

В края на октомври миналата година на извъредно Общо събрание бе гласувано против продажбата на електроразпределителната мрежа на дружеството. В края на януари 2006 г. ЕVN AG заведе арбитражно дело пред Международния арбитражен съд при Международната търговска камара – Париж, срещу Република България, представлявана от Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол.

"Слънчев бряг" отчете неконсолидирана неодитирана загуба от 1,13 млн. лв. за миналата година.

Днес акциите на "Слънчев бряг" се търгуваха на цени между 18,40 и 20,45 лв.

*Авторът притежава акции от дружеството.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
fallback