fallback

Преглед на печата за 7 февруари

08:06 | 07.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Всяка втора жалба за парното е основателна

в. Новинар

Всяка втора жалба срещу топлофикациите е основателна и е удовлетворена. Това пише в доклад на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за 2005 г.

Общо 7185 са жалбите, постъпили в топлофикационните дружества. 3755 от тях са били основателни и са били удовлетворени. Почти половината от сигналите са били за сгрешени сметки за парно. През миналата година са подадени 3674 такива жалби. От тях 1468 са били удовлетворени.

Сърбия иска един концесионер за аутобана от Ниш до София

в. Сега

Междудържавна работна група ще решава съдбата на автомагистралата от София до Ниш, се разбра вчера след срещата между Велимир Илич, министър на капиталните инвестиции на Сърбия, и регионалния министър Асен Гагаузов.

Междувременно се очаква да стане ясно дали участъкът от столицата до границата със Сърбия ще бъде изваден от договора за концесията на автомагистрала "Тракия".

Фермите за щрауси пред фалит

в. Сега

Щраусовъдните ферми у нас се изправени пред фалит заради забранения през октомври миналата година износ на щраусово месо. Това алармираха вчера от дружеството на щраусовъдите.

След появата на първите сигнали за птичи грип в Румъния граничните ветеринарни служби на Унгария и Италия издадоха забрана за транзитното преминаване на месото през техните територии. Това доведе до прекратяване на износа и в момента в страната ни има около 300 животни на възраст за клане, а заедно с преминалите тази възраст - 450.

Бутиците намалиха марковите дрехи

в. Новинар

Сезонните намаления са най-подходящото време за снабдяване с маркови дрехи, които иначе не могат да си позволят много хора. Магазините смъкнаха цените на зимната стока и все още разпродават старите колекции. Намаленията в бутиците по "Витоша" в момента стигат до 70%.

Но според някои познавачи на българския пазар, обикновено нашите търговци надуват цените преди Коледа, после обявяват коледно намаление, което доближава цените до нормалните. Потребителят трябва да провери на етикета дали има стара и нова цена. Януарските разпродажби в Европа смъкват цените до 2-3 пъти, а не в проценти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:30 | 07.09.22 г.
fallback