fallback

Ню Имидж: Не сме уведомени за изнасянето на активи и вещи от Бояна

От компанията изразяват безпокойство от факта, че фактическото изнасяне на вещи от “Бояна” е извършено без знанието на Дейвид Варод и без негово присъствие

17:11 | 06.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Изнасянето на реквизити от „Бояна филм” на 5 февруари, неделя, е извършено без знанието на купувача “Ню Имидж България”. Това обявиха от компанията по повод публикации в медиите за изнасяне на активи и вещи от Киноцентъра в неделя.

Съгласно подписания приватизационен договор действията за разпореждане с активи на “Бояна” се извършват в присъствието на двама упълномощени представители на купувача, които са посочени от “Ню Имидж” на 25 януари 2006 г. Тези лица не са уведомени и не са поканени от настоящото ръководство на “Бояна филм” ЕАД да присъстват при изнасянето на реквизити от Киноцентъра вчера, подчертаха от компанията. 

След подписване на приватизационния договор и съответното решение на Софийски градски съд от 2 февруари 2006 година “Бояна Филм” ЕАД се представлява пред трети лица само съвместно от изпълнителния директор Евгений Михайлов и прокуриста Дейвид Варод. Последният не е уведомен и не е бил поканен от настоящото ръководство на “Бояна филм” ЕАД да присъства на изнасянето на материали и други ценности от Киноцентъра. Това обобщи в писмо от днес самият Дейвид Варод, управител на “Ню Имидж България”, до изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, министъра на културата Стефан Данаилов и министър-председателя Сергей Станишев.

В писмото ясно се подчертава, че “Ню Имидж” не възразява срещу предоставянето на вещи с историческа стойност на съответните музеи и институции, но е против това да става неправомерно.

От компанията изразяват безпокойство от факта, че фактическото изнасяне на вещи от “Бояна” е извършено без знанието на Дейвид Варод и без негово присъствие, при положение че той е вписан като прокурист на дружеството, а “Бояна Филм” ЕАД се представлява само съвместно с така назначения прокурист. 

С писмото от “Ню Имидж” отправят молба да получат информация какви точно вещи са изнесени от Киноцентъра и на какво правно основание. От компанията настояват този списък за даряване на вещи на Националния исторически музей да бъде сравнен с онзи, който предварително е предвиден в приватизационния договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:05 | 01.09.22 г.
fallback