fallback

Преглед на печата за 4 февруари

09:58 | 04.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Гагаузов: Ще съборим ли незаконните хотели? Не!
в. Сега
 
Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов призна в Несебър, че ведомството му не може да се справи с бума с незаконното строителство. "Събарянето на един хотел, за който има разрешение за строеж, не става така просто", каза министърът.
 
Гагаузов изрази надежда, че всичко ще се оправи след приемането на закон за Черноморското крайбрежие, но даде да се разбере, че дори това няма да е в състояние да накара държавата да преразгледа статута на незаконните вили и хотели. "Ще съборим ли тези хотели? Няма да ги съборим", заяви риторично Гагаузов.
 
Само 10 на сто от тютюна са изкупени
в. Сега
 
Около месец и половина преди края на кампанията за тютюна са изкупени едва 10% от количествата. Това призна по БНТ вчера земеделският министър Нихат Кабил. Една от причините за това е, че много от фирмите са почнали да изкупуват тютюна не от ноември, а чак през януари. Другата е, че цените са ниски. Обикновено на 1 тон предаден тютюн 150 килограма не се плащат с мотива, че качеството е ниско, каза министър Кабил.
 
Орешарски: Валутният борд остава в. Стандарт
 
Не обръщайте внимание на несъществуващи дискусии по повод премахването на валутния борд. Това заяви във Велико Търново министърът на финансите Пламен Орешарски. Той не коментира информация в пресата за отвързване на курса на лева с довода, че няма такава дискусия.
 
Борисов се зае и с Общинска банка
в. Новинар
 
Уставът и ръководните органи на Общинска банка са променени така, че общината не управлява институцията, където е внесен бюджета на града, възмути се вчера столичният кмет Бойко Борисов. Той и заместникът му по финансите Минко Герджиков обсъждат какви промени да предложат на съветниците, за да има администрацията представител в борда.
 
Тази година общината ще тегли кредити само за ново сметище и за да участва във финансирането на завода за отпадъците, съобщи вчера на общественото обсъждане на общинския бюджет Минко Герджиков. Допълнителен финансов ресурс ще са 60-те млн. лв. от неплатена такса смет от държавни институции и граждани, които общинарите са решени да съберат още преди началото на лятото.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:59 | 04.02.06 г.
fallback