fallback

Рециклирането е най-добрата перспектива за развитие на туризма у нас

Хотелите в София плащат умопомрачителни такси за отпадъци

09:55 | 03.02.06 г.

Рециклирането е най-добрата перспектива за развитие на туризма у нас, заяви Любомир Първаков, изпълнителен директор на хотел Downtown Sofia и представител на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА). „Хотелите в София плащат умопомрачителни такси за отпадъци”, каза още той по време на провелата се в четвъртък Национална конференция „Аспекти на взаимодействието между туристическия бизнес и местната власт“, организирана от Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб, чийто медиен партньор за събитието е Investor.bg.

По думите му внедряването на технологии за рециклиране на отпадъците е много необходимо, тъй като това е най-евтин, рационален и екологично чист метод за разлика от изгарянето на отпадъци. Според Първаков обаче тези предимства нарочно не се изтъкват заради определени финансови интереси.

Той обстойно описа нуждата от решаване проблема с чистотата в столицата, като направи паралел с миналото, когато в София е имало градинки и чешми, а сега навсякъде има боклуци. Още от конференцията: Развитието на териториите трябва да се обсъжда заедно с бизнеса Развитието на общините изостава от растежа на туризма

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:19 | 11.09.22 г.
fallback