fallback

Пампорово, ДЗИ, Тракия Папир, Българска роза и 3 фонда влизат в BG40

От индикатора се изключват М+С Хидравлик-Казанлък, Черноморски Холдинг-Бургас, Мел инвест холдинг АД-София, Ривиера АД-Варна, Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна, Катекс АД-Казанлък и Спарки Елтос АД-Ловеч

15:37 | 01.02.06 г.

С решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД в индекса BG40 се включват Пампорово АД-Смолян, Елана Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - София, Българска роза-Севтополис АД-Казанлък, Адванс Терафонд АДСИЦ-София, Тракия папир АД-Пазарджик, Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ-София и ДЗИ АД-София.

От индикатора се изключват М+С Хидравлик-Казанлък, Черноморски Холдинг-Бургас, Мел инвест холдинг АД-София, Ривиера АД-Варна, Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна, Катекс АД-Казанлък и Спарки Елтос АД-Ловеч.

Промените са направени на основание т. 25 от Правилата за изчисляване на индексите на Българска Фондова Борса-София АД и влизат в сила от утре, 2 февруари 2006 г.

BG40 се състои от емисиите акции на 40-те дружества с най-голям брой сделки за последните 6 месеца. Емисиите, включени в изчисляването на BG40, трябва да отговарят на следните условия:

- да са изцяло набрани и да се търгуват вторично;

- да са регистрирани на официален или на неофициален пазар не по-късно от 3 месеца преди включването им в индекса. В случаите, когато емисията преминава от неофициален на официален пазар, за начална дата се приема датата на допускане до търговия на неофициален пазар.

Индексът BG40 бе въведен на 1 февруари 2005 г. с базисна стойност 100, а от днес е на ниво 140,05 пункта. За последния месец индикаторът добави 4,81 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:34 | 01.09.22 г.
fallback