fallback

КФН прелицензира още три посредника

Вчера изтече крайният срок за прелицензиране на инвестиционните посредници, с оглед поставяне дейността им в съответствие с влезлите в сила промени в закона

15:02 | 01.02.06 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде нов лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на “Евро–Финанс” АД, гр. София, “Бета Корп” АД, гр. София и “Капитал финанс” ООД, гр. София. През миналата седмица лиценз бе предоставен на “Булекс Инвест” АД, гр. Варна и “Стандарт инвестмънт” АД, гр. София.

Евро Финанс и Бета Корп могат да извършват предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги, включително поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, за което се изисква дружествата да разполагат по всяко време с капитал не по-малък от 1,5 млн. лв.

Към момента Капитал Финанс може да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, за което му е необходим капитал от поне 250 хил. лв.

Във вторник изтече крайният срок за прелицензиране на инвестиционните посредници, с оглед поставяне дейността им в съответствие с влезлите в сила промени в закона. Все още не може да се каже колко посредника не са предоставили документите си към днешна дата, тъй като се чакат и такива, пристигащи по пощата, заявиха за Investor.bg от комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:50 | 01.02.06 г.
fallback