fallback

Смениха шефа на Балканкар - Средец

От икономическото министерство уточниха за Investor.bg, че Модев е отстранен от поста си заради лошото финансово състояние на Балканкар - Средец.

18:03 | 30.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров днес бе сменен изпълнителният директор на “Балканкар - Средец” АД Петър Модев. Новият изпълнителен директор е инж. Петър Апостолов. От икономическото министерство уточниха за Investor.bg, че Модев е отстранен от поста си заради лошото финансово състояние на Балканкар - Средец. Той е изпълнителен директор на дружеството от около три години и половина.

Новият изпълнителен директор Петър Апостолов започва кариерата си в ЦНИПИ (Централен институт по автоматизация). Работил е в “Кремиковци”АД, бил е първи зам.-председател на Кирковски районен съвет – София, а от 1989 до 1991 г. е член на УС на Балканкар. До няколко месеца би трябвало да приключи приватизацията на 69,99% (263 808 акции) от капитала на дружеството. Обявен е публично оповестен конкурс за този дял, като минималната конкурсна цена е 20 млн. лв. с депозит за участие в размер на 4 млн. лв.

Офертите на участниците в конкурса се приемат в срок до 14.00 ч. на 64-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник в сградата на АП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:41 | 11.09.22 г.
fallback