fallback

Отхвърлиха жалбата срещу избора на Терна за линията Пловдив-Свиленград

13:45 | 28.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решение на тричленен състав на съда, с което бе отхвърлена жалбата срещу възлагането на част от проекта за железопътната линия Пловдив – Свиленград на дружеството “Терна С.А.”, Гърция. От съда уточниха, че настоящото определение не подлежи на обжалване.

Жалбата бе подадена от джойнт-венчъра “Порр Технобау Унд Умвелт” и “Ва Тех Те и Де ГемБеХа” – Австрия, които оспорваха решението на транспортния министър, определил „Терна“ за изпълнител на проекта.

Според жалбоподателите избраната компания не отговаря на няколко от предварително заложените условия, но за да оспорят избора, е трябвало да подадат жалба първо до Европейската комисия, тъй като изграждането на линията се финансира от фонда по програмата ИСПА. Те обаче не са направили това и жалбата им не може да бъда разглеждана от българския съд.

Договорът с гръцката компания бе подписан през юни миналата година, като тя ще се заеме със строителството и изграждането на железопътна линия от Крумово до Първомай, или ж.п. път от 37,7 км. Това е първата фаза от проекта за линията Пловдив-Свиленград с обща дълбина 151,7 км.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 28.01.06 г.
fallback