fallback

Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД е регистрирано в съда

Съдебната регистрация е последната стъпка преди навлизането на новото дружество на пазара на спестовно-инвестиционните продукти

13:44 | 26.01.06 г.

Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД, новото дружество за управление на активи, изцяло собственост на Райфайзенбанк (България), е вписано в търговския регистър на Софийския градски съд. Дружеството има двустепенна система на управление – Надзорен и Управителен съвет, уточниха от финансовата институция.

Председател на Надзорния съвет на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) е Момчил Андреев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД.

Председател на Управителния съвет на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) е Евелина Милтенова, Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) с ресор Трежъри и Инвестиционно банкиране и сертифициран финансов анализатор (CFA).

Съдебната регистрация е последната стъпка преди навлизането на новото дружество на пазара на спестовно-инвестиционните продукти, след като преди седмица Комисията за финансов надзор потвърди проспектите за публично предлагане на дялове на осем от най-успешно продаваните фондове на австрийската компания Раифайзен Кепитъл Мениджмънт. Дружеството е подало и заявление в КФН за издаване на разрешение за публично предлагане на дялове от четири собствени, местни фонда на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:32 | 14.09.22 г.
fallback