fallback

КФН започна прелицензирането на инвестиционните посредници

От 1 до 31 януари всички ИП без банките са длъжни да подадат заявление за прелицензиране с оглед да поставят своята дейност в съответствие с влезлите в сила промени

17:29 | 25.01.06 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) стартира дейността по прелицензиране на инвестиционните посредници. Днес бе издаден нов лиценз на “Булекс Инвест” АД, гр. Варна и “Стандарт инвестмънт” АД, гр. София за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

За да извършва дейности и услуги, съгласно новият лиценз, се изисква дружеството да разполага по всяко време с капитал от не по-малко от 250 хил. лв. Към момента Булекс Инвест има капитал от 272 хил. лв., а Стандарт инвестмънт е с капитал от 374 хил. лв.

От Комисията уточниха, че продължават разглеждането на други молби, като този факт не е формален и всяка една се гледа под лупа. "Ако един инвестиционен посредник има системни нарушения, КФН няма да го прелицензира", заяви проф. Милчо Стоименов, говорител на комисията.

От 1 до 31 януари всички ИП без банките са длъжни да подадат заявление за прелицензиране с оглед да поставят своята дейност в съответствие с влезлите в сила промени по член 54 ал. 2 на разпоредбите от ЗППЦК, влезли в сила от 01 януари 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:34 | 19.08.22 г.
fallback