fallback

Ню Имидж иска парламентът да не се намесва в сделката за Бояна филм

Компанията протестира по повод проекта за решение на Народното събрание за спиране на приватизацията на Киноцентър “Бояна”, внесен от депутати от коалиция “Атака”

13:29 | 25.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Ние вярваме, че Република България е правова държава, договорите в една правова държава са за това, за да бъдат изпълнявани, а “Ню Имидж” е готова да изпълни сключения приватизационен договор, се казва в становище на новия мажоритарен собственик на “Бояна филм”. Това становище е по повод проекта за решение на Народното събрание за спиране на приватизацията на Киноцентър “Бояна”, внесен от депутати от коалиция “Атака” и включен в дневния ред на заседанието на парламента за днес, 25 януари.

“Подобно решение на Народното събрание на практика изземва функциите на съдебната власт в Република България. Съдебните дела срещу приватизацията на Киноцентър “Бояна” бяха приключени през септември 2005 година и Върховният съд на Република България постанови тази приватизация да бъде продължена,” се казва в становището.

Вчера в Агенцията за приватизация бе подписан приватизационния договор за “Бояна филм”

„Убедени сме и ще го докажем, че основният печеливш от приватизацията е българската киноиндустрия. Евентуално решение на Народното събрание на Република България за спиране на приватизацията, при положение че същата е приключила при пълно спазване на установения правов ред, ще засегне репутацията на страната като успешен кандидат-член на Европейския съюз и ще ангажира отговорността на държавата за вреди“, се казва в становището на „Ню Имидж“.

Подобно решение на висшия законодателен орган ще бъде обаче най-вече във вреда на българското кино и киноиндустрия, които спешно се нуждаят от нови инвестиции и перспективи за развитие, смятат от компанията. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:17 | 11.09.22 г.
fallback