fallback

АП търси представител за арбитражно дело, заведено от EVN

Австрийската компания е завела делото във връзка клауза в приватизационния договор, според която Агенцията за приватизация ще съдейства на EVN AG за продажбата на електроразпределителната мрежа, собственост на “Слънчев бряг” АД

13:50 | 24.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за приватизация (АП) открива процедура за провеждане на ограничен конкурс за възлагане на процесуално представителство по арбитражно дело, заведено от EVN AG, Австрия, съобщиха от агенцията. Делото е заведено срещу Република България, представлявана от Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол, пред Международния арбитражен съд при Международната търговска камара – Париж

Възможността за международен арбитраж при спорове между страните е предвидена в договора за приватизационна продажба на 67% от капитала на “Електроразпределение – Стара Загора” ЕАД и “Електроразпределение - Пловдив” ЕАД.

Австрийската компания е завела делото във връзка клауза в приватизационния договор, според която Агенцията за приватизация ще съдейства на EVN AG, Австрия за продажбата на електроразпределителната мрежа, собственост на “Слънчев бряг” АД. EVN AG претендират за неустойка възлизаща на 10% (27,1 млн. евро)/ от покупната цена по договора за продажба.

„Независимо от заведеното дело, Агенцията за приватизация ще продължи да полага всички усилия за намиране на приемливо решение, удовлетворяващо всички страни по приватизационния договор,“ се акзва още в съобщението на АП.

На проведеното на 27 октомври извънредно събрание на акционерите на „Слънчев бряг“ не бе прието решение за продажбата на всички дълготрайни материални активи, съставляващи електроразпределителна мрежа, които бяха оценени на 42,51 млн. лв. без ДДС.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:25 | 09.09.22 г.
fallback