fallback

КФН отписа второ дружество от регистъра си за тази година

Предметът на дейност на "Енергоремонт Русе" АД е основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи

17:21 | 23.01.06 г.

Само две седмици, след като Комисията за финансов надзор (КФН) реши да отпише Крамекс АД от регистъра си, вече е факт и второто дружество, за което инвеститорите ще говорят в минало време. С решение на заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, Димана Ранкова “Енергоремонт-Русе” АД, гр. Русе бе отписано от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, се казва в съобщение на комисията.

Решението може да бъде обжалвано пред КФН в законния 7-дневен срок. За 2004 г. комисията отписа 14 дружества, докато през следващата година техният брой нарасна с нови 6.

В началото на декември пет юридически и едно физическо лица приеха търговото предложение на "Енергоремонт Холдинг" АД - София на цена от 15,68 лв., който вече контролира 100% от “Енергоремонт-Русе” АД.

Предметът на дейност на "Енергоремонт Русе" АД е основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи, производство на резервни части и оборудване и ремонт на ж.п. транспорт. Капиталът на дружеството е един милион лева, разпределен в 50 000 акции с номинал 20 лв.

От комисията съобщиха още, че са установили, че към 12. 01.2006 г. Професионален пенсионен фонд ЦКБ-Сила е превишил размера на инвестициите в ценни книжа, издадени от Св. Св. Константин и Елена, с 0,00828 на сто над ограничението от 5 на сто.

С оглед неголемия размер на превишаването Комисията дава срок до 23 февруари на ЦКБ-Сила да приведе активите си в съответствие с нормативните изисквания.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:00 | 11.09.22 г.
fallback