fallback

Дружество с участие на Нафтекс инженеринг открива завод за 4,5 млн. лв.

Заводът е специализиран в изработването на предварително напрегнати стоманобетонни елементи, използвани при строителството на индустриални и търговски сгради

16:57 | 23.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

„Европрефабрикати България“ АД ще открие в сряда свой завод за стоманобетонни елементи, съобщиха от дружеството, в което участват „Нафтекс Инженеринг“ АД и италианският холдинг Maurizio Peruzzo Industry Group”.

„Нафтекс Инженеринг“ АД e строителна и консултантска компания, в която Петрол холдинг има 34% от капитала. Сред проектите на дружеството са офис сградата на Петрол АД в София, цех на Балканфарма в Дупница, Бизнес парк Варна, бензиностанции на OMV, Shell, Петрол и др. В холдинга Maurizio Peruzzo Industry Group пък влизат 10 компании с 18 офиса в Италия, България, Румъния и Полша.

Инвестираните средства в завода, който се намира до софийското село Равно поле, са 4,5 млн. лв. Заводът е специализиран в изработването на предварително напрегнати стоманобетонни елементи, използвани при строителството на индустриални и търговски сгради. Произведените от такива елементи сгради са конкурентни на всяка подобна конструкция от стоманени елементи в показателите пожароустойчивост, големина на подпорните разстояния, устойчивост на сеизмични въздействия, дълготрайност и цена, обясниха от Европрефабрикати България.

Дружеството предвижда да се занимава с целия процес по проучване, проектиране и производство, както и с доставката и монтажа на елементите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:15 | 09.09.22 г.
fallback