fallback

Standard & Poor`s потвърди кредитния рейтинг на община Стара Загора

Агемцията посочва, че въпреки реформите в бюджетната рамка между централната и местната власт в България, системата остава силно централизирана

12:24 | 23.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Рейтинговата агенция Standard & Poor`s потвърди кредитния рейтинг на община Стара Загора – ВВ, получен през 2004 г., и повиши перспективата му от стабилна на положителна, съобщи кметът д-р Евгений Желев, цитиран от икономическия портал на региона.

Промяната се дължи на икономическия растеж и очакваните ползи за общината от присъединяването на България към ЕС. В доклада на агенцията се посочва, че градът има здрава икономика за българските условия, която дава над 5% от БВП за страната. Има и трайна тенденция на увеличаване на притока от европейски инвестиции.

Standard & Poor`s отбелязва, че въпреки реформите в бюджетната рамка между централната и местната власт в България, системата остава силно централизирана. Тази несигурност, от своя страна, ограничава рейтингите на българските градове.

На 13 декември 2004 г. Standard & Poor’s присъди на Община Стара Загора кредитен рейтинг ВВ (със стабилна перспектива), равен с този на столицата.

Свързани компании:

Община гр. Стара Загора - облигации(A21A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:23 | 11.09.22 г.
fallback