fallback

Осигуровките вече могат да се плащат с дебитна карта по интернет

Tаксата за всеки превод е до 1 лв.

09:37 | 23.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Гражданите и фирмите вече могат да плащат дължимите от тях осигурителни и здравни вноски по интернет с дебитна карта, съобщиха от Национална агенция по приходите (НАП).

Към системата за плащане на данъци по интернет е добавен допълнителен модул, който дава възможност на клиентите на приходната администрация да обслужват своите задължения без да посещават офисите на Националната агенция за приходите (НАП).

За да се възползват от новата услуга, клиентите на приходната администрация трябва да притежават дебитна карта. Следваща стъпка за плащане на данъци и осигуровки по интернет е заявяването на желание картата да се използва за разплащания в интернет. Това може да стане в банката-издател на картата или от банкомат на същата банка.

След това е необходимо регистрирането на банковата карта в системата за електронни плащания ePay.bg и в системата “Плащане на данъци и осигуровки по интернет” на НАП на адрес www.nap.bg.

От приходната администрация уточняват, че плащането на всички данъци и осигуровки през интернет отнема няколко минути, а таксата за всеки превод е до 1 лв.

Важно условие за безпроблемното плащане е преводът да е напрвен поне 24 часа преди изтичането на крайния срок. Това е така, защото е необходимо технологично време за да постъпят сумите по сметката на съответната териториална дирекция на НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
fallback