fallback

Договорен фонд “Капман Макс” започва да извършва обратно изкупуване

Капман Макс изчислява нетна стойност на активите си два пъти седмично – във вторник и петък

09:43 | 18.01.06 г.

Договорен фонд Капман Макс събра минимално изисквания по закон капитал от 500 хиляди лева и от днес започва да извършва обратно изкупуване на дяловете си. Общата сума на събраните във фонда средства възлиза на 854.6 хиляди лева. Към момента в Капман Макс са инвестирали 56 физически и юридически лица.

Капман Макс изчислява нетна стойност на активите си два пъти седмично – във вторник и петък. Номиналната стойност на един дял е 10 лева. Изчислената цена на обратно изкупуване е 10.11, а емисионната стойност - 10.25 лв. Разходите за емитиране, респективно обратно изкупуване на един дял, представляват 0.70% от нетната стойност на активите на един дял.

Поръчките за покупка и обратно изкупуване на дялове се изпълняват по цена на дял, определен за деня и следващ датата на подаване на поръчката. Поръчките се изпълняват до размера на внесената от инвеститора сума, разделена на определената емисионна стойност на един дял. Ако срещу внесената сума не може да бъде издадено цяло число дялове, Капман Макс издава и частични дялове.

Договорен фонд Капман Макс следва агресивна инвестиционна политика. Портфолио мениджърите на фонда се стремят към постигане на оптимално съотношение между риск и доходност, следвайки политика на активно управление на диверсифицирания инвестиционен портфейл. Фондът се организира и управлява от УД “Капман Асет Мениджмънт” и е втората колективна инвестиционна схема, която то управлява.

Свързани компании:

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:49 | 06.09.22 г.
fallback