fallback

Дялове на договорните фондове на ОББ ще предлагат от 30 януари

Инвеститорите могат да придобиват както цели, така и частични дялове

15:15 | 13.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Дялове от договорните фондове "ОББ Премиум Акции" и "ОББ Платинум Облигации" ще се предлагат за продажба на инвеститори от 30 януари, става ясно от съобщение на управляващото дружество "ОББ Асет Мениджмънт" ЕАД в "Държавен вестник". Дяловете са безналични ценни книжа с номинална стойност 10 лв. Минималният размер на инвестицията е 100 лв.

Инвеститорите могат да придобиват както цели, така и частични дялове. Дяловете се записват по емисионна стойност, която се определя на базата на нетната стойност на активите на един дял на фонда, към която се прибавят разходи за емитиране в размер на 1,5% от нетната стойност на активите. Максималният размер на разходите за емитиране, които се заплащат от инвеститорът, е 750 лв.

Обратното изкупуване на дяловете ще започне при условия и по ред, описани в проспекта на фонда, след достигане на нетната стойност на активите му в размер 500 000 лв.

УД  "ОББ Асет Мениджмънт" получи разрешение от КФН за организиране и управление на двата договорни фонда на 23 ноември миналата година. Освен това "ОББ Асет Мениджмънт" управлява и активите на инвестиционното дружество "ОББ Балансиран фонд".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:57 | 22.08.22 г.
fallback