fallback

Синергон повишава дяловите си участия след увеличението на капитала

Капиталът на "Синергон Холдинг" АД ще бъде увеличен до 12,634 млн. лв. чрез издаването на нови 2 105 673 акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 3,75 лв.

11:10 | 13.01.06 г.

Набраните средства от увеличението на капитала на Синергон Холдинг АД ще бъдат използвани основно за увеличаване на участието в дружествата, държани в инвестиционен портфейл и продължаване на дейността по финансиране на дружествата, в които холдингът има мажоритарно участие, чрез пряко кредитиране и/или увеличаване на капитала им, се посочва в днешния брой на Държавен вестник.

Холдинговото дружество планира и погасяване на задължения към свързани и несвързани с холдинга и/или негови дъщерни дружества местни и чуждестранни юридически лица.

Успешното осъществяване на инвестициите в тези направления ще увеличи устойчивостта и конкурентоспособността на холдинга и дъщерните му дружества и ще облекчи управлението на финансовите потоци в групата, уточняват от холдинга.

Капиталът на "Синергон Холдинг" АД ще бъде увеличен до 12,634 млн. лв. чрез издаването на нови 2 105 673 акции с номинална стойност един лев и емисионна стойност 3,75 лв., се посочва в съобщението.  Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 18 януари 2006 г.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 0,2 нови акции по емисионна стойност 3,75 лв. След издаването на правата всяко лице може да придобие права в периода за тяхното прехвърляне/търговия и при провеждането на явния аукцион. Всяко упражнено право дава възможност за записване на 0,2 нови акции по емисионна стойност 3,75 лв.

Синергон Холдинг – АД отчете нетна консолидирана печалба в размер на 2,092 млн. лв. за деветмесечието на 2005 г. спрямо 892 хил. лв. за сравнимия период на предходната година. Инвестициите на холдинга и дружествата от групата през последните 4 години възлизат на над 70 млн. лв. и са насочени главно към покупка на земи и сгради, машини и съоръжения, транспортни средства и оборудване.

Отрасловата структура, в която е инвестирал "Синергон Холдинг" - АД, остава традиционно насочена към търговията - 37%, туризма - 33%, химическата - 8%, дървопреработването, производството на строителни материали и стоки за бита - 8 %, текстилната, електротехническата, хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето - 14%. Към края на финансовата 2005 г. дружеството притежава акции и дялове в 23 дружества, като в 20 от тях участието е над 50%, в едно - 34%, и в 2 дружества участието е под 34%.

До момента бяха изтъргувани 560 броя от книжата на Синергон Холдинг на цени между 6,38 и 6,40, а офертите остават на нива от 6,40 лв. купува и 6,45 лв. продава.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 08.09.22 г.
fallback