fallback

Нов протест срещу приватизацията на "Бояна филм"

09:59 | 13.01.06 г.

Асоциацията на българските продуценти и Българската асоциация на кинорежисьорите са изпратили писмо и копия от материали, свързани с приватизацията на "Бояна филм" ЕАД, до посланика на САЩ в България Джон Байърли.

"Във връзка с напрегнатата обстановка около процедурата за приватизация на "Бояна филм" и със спекулациите за връзката на посолството на САЩ с тази сделка, Ви изпращаме материали, които ще Ви помогнат да се запознаете с всички подробности около тази приватизационна сделка. Вярваме, че и в САЩ не се толерират компании, които си позволяват да работят с не дотам почтени методи", се казва в писмото.

Асоциациите в областта на киното припомнят, че са се обърнали към всички официални институции в България за спиране на тази неизгодна според тях сделка. Ние сме уверени, че "Ню имидж" не е стойностен кандидат за националния ни киноцентър, смятат българските продуценти и кинорежисьори.  

В писмото те уверяват посланика на САЩ, че всички български кинодейци са за приватизацията на "Бояна филм" и че биха били благодарни, ако при една нова прозрачна процедура той лично помогне да бъдат поканени големи американски компании, които да кандидатстват за закупуване на "Бояна филм" и да инвестират в българската киноиндустрия. 

Вчера двете асоциации са изпратили материалите, свързани с приватизацията на "Бояна филм" ЕАД и до Transparency International - България, национално представителство на най-голямата световна организация за борба с корупцията - Transparency International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:05 | 07.09.22 г.
fallback