fallback

Преглед на печата

08:11 | 11.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Велчев: По-висок ДДС противоречи на предизборните обещания в. Сега Има резонни моменти в идеята за увеличаване на данък добавена стойност (ДДС), но тя противоречи на предизборните обещания на партиите от управляващата коалиция. Това заяви в Русе зам.-председателят на бюджетната комисия и депутат от НДСВ Милен Велчев. За възможността да се повиши ДДС, ако дефицитът по текущата сметка не намалее, вече споменаха финансовият министър Пламен Орешарски и заместникът му Георги Кадиев. Велчев каза, че НДСВ подкрепя идеята на общините да могат сами да определят размера на местните данъци и такси. Той допълни, че сред коалиционните партньори ще се търси парламентарно мнозинство, за да се направят съответните промени в конституцията. В момента общините определят такса смет, а местните данъци - сгради, МПС, са еднакви за всички. Според Велчев работна група проучва плюсовете и минусите от увеличаването на правомощията на общините за местните данъци. Цветарски магазин с договор за 100 г. в. Новинар Павилионът за цветя на ъгъла на централните столични булеварди "Витоша" и "Патриарх Евтимий" има договор с общината да се разполага върху общинския тротоар до 2099 г. Скандалното разрешително е подписано през 2000 г. от тогавашния кмет на район "Триадица" и от търговеца Костадин Димитров.
 
Заради подобни скандални договори ще бъдат проверени договорите на заведенията и сергиите в столичните паркове, както и в подлезите.
“Велт”: БТК - бримка от организираната престъпност в. Стандарт
Сделката за БТК е престъпна, пише германският в. "Велт ам Зонтаг" в репортаж от София. Купуването на 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК) от исландския милиардер Тор Бьорголфсон се тълкува като поредната бримка от мрежата на организираната престъпност, обяснява изданието. В статията е цитиран германец, живеещ в България, който казва, че Бьорголфсон е един помагач на руската мафия.  Караме ски на лампи и в Боровец
в. Стандарт
Боровец възстановява карането на ски на осветление, съобщи изпълнителният директор на "Бороспорт" Петър Попангелов. Все още шефовете на курорта обмислят в кои дни на седмицата да работят осветените писти "Мартинови бараки" 2 и 3. Не е ясна и цената, срещу която скиорите ще могат да се возят от 17 до 21 часа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
fallback