fallback

Напредък Холдинг авалира нов запис на заповед в полза на Булбанк

„Биовет” АД е дъщерно дружество на „Хювефарма” АД, гр. София, в което „Напредък Холдинг” АД е мажоритарен акционер с над 80 % дялово участие

16:54 | 10.01.06 г.

На съвместно заседание на Надзорния и Управителния съвет на “Напредък Холдинг” АД, проведено на 20 декември 2005 г., беше взето решение за авалиране на запис на заповед, издаден от „Биовет” АД, гр. Пещера в полза на „Булбанк” АД. „Биовет” АД издава този запис на заповед като обезпечение в полза на банката, във връзка с подписването на Анекс № 4 към Договор за банков револвиращ кредит.

С подписването на Анекс № 4 „Булбанк” АД предоставя на „Биовет” АД обща кредитна експозиция в размер на 10,6 млн. евро, от които револвиращ кредит в размер на 10 млн. евро., предназначен за оборотни средства, и кредитен лимит, предназначен за плащане по издадени от Банката по нареждане на „Биовет” АД акредитиви и банкови гаранции, участие в търгове и конкурси и други с общ размер до 600 хил. евро.

Записът на заповед, който „Биовет” АД издава в полза на „Булбанк” АД като обезпечение по горепосочения договор, е за сумата от 10,6 млн. евро, или 12,1% от активите на Напредък Холдинг” АД, според консолидирания му отчет.

„Биовет” АД е дъщерно дружество на „Хювефарма” АД, гр. София, в което „Напредък Холдинг” АД е мажоритарен акционер с над 80% дялово участие. Днес акциите на Биовет поскъпнаха с 1,02 на сто до 13,90 лв., докато тези на Напредък Холдинг отчетоха спад от 3,83 на сто до 2,01 лв.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:44 | 03.09.22 г.
fallback