fallback

Барове и дискотеки на Златни пясъци масово нарушават строителни изисквания

Над 500 са незаконните временни обекти в курорта

14:56 | 10.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

През 2005 г. под предлог, че ще изградят локални пречиствателни станции са издадени 22 строителни разрешителни за курорта "Златни пясъци". Това съобщи кметът Кирил Йорданов, цитиран от Dnes.bg. Той обясни, че досега са проверени 10 от тези обекти и е констатирано, че те нямат изградени такива станции, а са се включили към пречиствателната станция на курорта.

Друго констатирано нарушение е, че едва три от тези 22 обекта имат приемателен протокол, заяви градоначалникът. Става дума за хотели, дискотеки, барове, обясни Кирил Йорданов.

Той допълни, че за единия от обектите, независимо че няма локална станция, протоколът е подписан от служители на общината, които по думите на Йорданов ще бъдат санкционирани.

Другите два обекта са получили приемателен протокол от Регионалната дирекция национален строителен контрол (РДНСК), обясни кметът. Йорданов допълни,че ще изпрати писмо до РДНСК, с което ще помоли при издаването на протоколите да се има предвид изграждането на локални пречиствателни станции.

Кметът съобщи още, че над 500 са незаконните временни обекти в курорта, които допълнително натоварват пречиствателната станция. Йорданов беше категоричен, че тези обекти ще попаднат в издадената от него миналата седмица заповед за строителна забрана.

Засега ще бъде разрешено изграждането на два водни спасителни обекта на плажа, заяви още кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 26.08.22 г.
fallback