fallback

Преглед на печата

08:10 | 04.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Парното поскъпва с 40%, ако приемем условията на "Газпром"
в. Новинар
 
Парното ще поскъпне с около 40%, ако България приеме условията на "Газпром" да плаща природния газ на цена 230 - 260 долара за 1000 куб. м. Това съобщи Игнат Томанов, зам.-председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Тази цена е двойно по-висока от досегашната.
Обстановката в газопреносната система на страната е нормална, съобщиха вчера от "Булгаргаз". Всички български потребители получават заявените количества природен газ. Ако възникне необходимост, "Булгаргаз" може да използва своите резерви в подземното газово хранилище "Чирен", казаха от фирмата. Половината областни в бордове на частни фирми
в. Сега
 
Половината от областните управители са в бордове на частни фирми или са собственици на дялове в тях. Това показа проверка на "Сега" в системата ДАКСИ. Ако парламентът гласува поправките в закона за администрацията, те трябва да се разделят с участието си в управителните им органи. Проектът вече беше одобрен от кабинета и внесен в НС. Губернаторите, които имат свои фирми, обаче попадат и под ударите на етичния кодекс за висшите длъжности в изпълнителната власт. Според него те трябва бързо да се отърват от собствеността си, като нямат право да я прехвърлят на други членове от семейството.
 
В списъка е благоевградският областен Владимир Димитров, който е в управата на охранителните фирми "3 С СОТ Благоевград". Той държи и 5% от акциите в "3 С Благоевград". Колегата му в Бургас Любомир Пантелеев пък е в борда на таксиметровата фирма "Солид-52" и на "Логос-Лоял-Пантелеев, Карабахчиев сие", в които има и собственост. Областният на Враца Антонио Георгиев е в борда на "Санифарма-Антонио Георгиев", която е 100% негова собственост. Георгиев е притежател на 100% от акциите в "Ортопедична практика-2001" и 45% от фирма "Светлина-2003-Враца", която работи в областта на "друго хуманно здравеопазване".
 
30% от земите влязоха в цифрова кадастрална карта
в. Новинар
 
Около 30% от площите в страната са вече обхванати от електронния кадастър, който се изгражда със заем от 33,5 млн. евро от Световната банка. 45% от средствата вече са усвоени. С цифровата кадастрална карта вече е обхваната по-голямата част от пазара за земя в страната. Все още не са включени обаче няколко големи градове като София, Пловдив и Бургас. Новите винетки със защита като еврото
в. Стандарт Новите годишни винетки са със суперзащита, която ще спре злоупотребите с тях. Това съобщи Валентин Моновски от печатница "Демакс". През миналата година са засечени много случаи на измами. Роднини, семейства с повече от една кола и дори цели входове си купували по един годишен стикер, който водачите си разменяли, когато тръгват на път. Те закрепвали стикера с тиксо на предното стъкло, без да свалят основата му. След това лесно го отлепвали, без да го повреждат.
 
Тазгодишните винетки са отпечатани върху прозрачно фолио носител, в което е вграден черен текст "Изпълнителна агенция "Пътища". Той се чете отдалече, ако стикерът е прикрепен върху стъклото, без да е отлепен от основата. Това е най-сложният стикер, който някога е отпечатван у нас, коментира Моновски. Във винетката са вградени няколко ефекта, които правят невъзможна фалшификацията й: инициали на ИА "Пътища", обемно изображение, динамично изображение, както и експертни защити - нанотекстове, скрито изображение и пр.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 04.09.22 г.
fallback