fallback

Акционерите на ЗПАД Булстрад взеха решение за увеличение на капитала

Основната цел на решението е увеличаване на пазарния дял на дружеството и осигуряване на стабилна база за развитие в навечерието на приемането на България в ЕС

17:18 | 03.01.06 г.

Акционерите на ЗПАД Булстрад-София са взели решение за увеличение капитала на дружеството от 14,1 млн. лв. на 19,74 млн. лв. чрез издаване на нови 564 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 10.00 лв.

Последна дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 11 януари 2005 г.

Срещу всяка придобита към края на посочения срок акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 0,4 нови акции по емисионна стойност десет лева (т.е. броят на акциите, които едно лице може да запише, е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0,4 при закръгляване към по-голямото цяло число).

Основната цел на решението е увеличаване на пазарния дял на дружеството, осигуряване на стабилна база за развитие в навечерието на приемането на България в ЕС и последващото свободно движение на капитали чрез разширяване на клиентската маса и внедряването на нови продукти, конкурентни на очакваните повишени клиентски изисквания.

Днес бяха изтъргувани 105 броя от книжата на дружеството на цени между 63,90 и 65 лв., или с 1,49 на сто по-скъпо от последната търговска сесия за 2005 г.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 04.09.22 г.
fallback