fallback

КФН отново засече нарушения при продажба на „Гражданска отговорност“

15:54 | 29.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Множество нарушения е констатирала Комисията за финансов надзор (КФН) при започналите проверки в страната по отношение продажбите на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, съобщиха от комисията.

Най-често срещаното е предлагането от застрахователи и застрахователни посредници (брокери и агенти) на различни бонуси при сключването на застраховка.

Също така е установено, че застраховката се продава и от лица, които не са застрахователни брокери или агенти.

Комисията за финансов надзор напомня на потребителите, че предлагането на бонуси по задължителната застраховка е забранено. Потребителите не следва да определят своя избор за сключване на застраховката, водени от предлагането на различни бонуси. Бонусите представляват скрито намаление на цената на застраховката, което в последствие може да повлияе върху възможността на застрахователя да изплаща навреме и достатъчни по размер обезщетения.

При сключване на застраховка чрез застрахователен агент потребителите трябва да изискват от него представянето на легитимационнен документ, че същият посредничи за застрахователя, чиито застраховки продава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:54 | 19.08.22 г.
fallback