fallback

Синергон Холдинг емитира първа емисия корпоративни облигации

Емисията е за срок от 5 години и падеж на 8 декември 2010 г.

11:55 | 29.12.05 г.

Синергон Холдинг издаде първа емисия корпоративни облигации с номинална стойност от 10 млн. евро. Водещ мениджър и поемател по сделката е “Райфайзенбанк (България)” ЕАД.

Емисията е за срок от 5 години и падеж на 8 декември 2010 г. Купонът е плаващ в размер на 6-месечния Euribor + 3.5% годишно. Главницата е дължима на четири равни шестмесечни погасителни вноски, дължими заедно с последните 4 купонни плащания.

Емисията е обезпечена с ипотека на хотелски комплекс и особен залог на машини, съоръжения и оборудване. Банка-довереник по облигационната емисия е “Обединена Българска Банка” АД. Записването на облигациите беше осъществено при условията на първично частно предлагане. Не се предвижда публично предлагане на емисията.

Синергон холдинг АД е е с капитал от 10 528 366 лв. и над 170 хиляди акционери. Създаден преди десет години по време на масовата приватизация, днес холдингът е мажоритарен собственик на 19 дружества в цялата страна.

Инвестиционният портфейл обхваща девет отрасъла, като приоритет имат търговията, туризма и химическата промишленост. Стратегически предприятия в страната като Топливо АД, Лакпром АД, Електроди АД, Петър Караминчев АД, Светлина АД- Сливен са в портфолиото на холдинга. Сред някои от най-големите инвестиции от последните години са Новотел Пловдив, завод за бутилиране на газ пропан-бутан в София и три хотела в Слънчев бряг. Собственост на холдинга е и един от най-модерните мелнични комбинати в страната – Петромел 1 ООД.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:24 | 31.08.22 г.
fallback