fallback

Нови изпълнителни директори на „София-БТ” и “Благоевград-БТ”

15:46 | 27.12.05 г.

На проведени днес извънредни Общи събрания на акционерите на „София-БТ” и “Благоевград-БТ” бяха избрани нови състави на Съветите на директорите на дружествата, съобщиха от дружествата.

За изпълнителен директор на „София-БТ” беше избран Красимир Петров, досегашен изпълнителен директор на „Плевен-БТ”, който заема мястото на сегашния изпълнителен директор Славян Стоичков.

За изпълнителен директор на “Благоевград-БТ” е избран Петър Папучаров (до момента ръководител на направление “Цигарено производство” в благоевградската фабрика), който наследява поста от Христо Лачев, избран за изпълнителeн директор на „Булгартабак холдинг”.

„София-БТ” и „Благоевград-БТ” са двете най-печеливши дружества в структурата на „Булгартабак холдинг”. Софийското предприятие е създадено през 1993 година като дъщерно акционерно дружество с държавно имущество. Технологично дружеството е ориентирано към производство на цигари в твърда опаковка (84 и 100 мм). В момента във фабриката работят 5 линии за производство и опаковане на цигари.

Благоевград-БТ” е създадено през 1962 година като Цигарена фабрика за безфилтрови цигари, а по-късно е преименувано на Тютюнев комбинат “Пирин”. Дружеството произвежда добре познатите марки “Victory”, Prestige”, “GD” и “Мелник”, както и висококачествен ориенталски тютюн от сортовете “Неврокоп” и “Дупница”, които се използват при производството на най-реномираните марки цигари в света. Фабриката е единствената в страната, която произвежда тоустиран “Бърлей” – тютюн с подобрено качество и обем чрез допълнително ароматизиране и изпичане. Фабриката заема първо място по производство и реализация на цигарени изделия сред дружествата на “Булгартабак холдинг” АД.

Днес акциите на „София-БТ” приключиха с повишение от 2,41% до средна цена 93,19 лв. за брой, а тези на „Благоевград-БТ” се повишиха с 1,45% до 91,81 лв. при изтъргувани 32 броя.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:14 | 10.09.22 г.
fallback