fallback

Увеличението на капитала на BITEX ще се решава на 6 март догодина

Увеличението ще се осъществи чрез издаване на 14,5 млн. нови безналични поименни акции, всяка с номинална и емисионна стойност от един лев

13:44 | 27.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Увеличението на капитала на "Български Информационни Технологии" АД (BITEX) ще се гласува на извънредно Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 6 март 2006 г., съобщи Българска фондова борса - София. На събранието трябва да бъде прието решение за увеличение на капитала на дружеството от 2,9 млн. лв. на 17,4 млн. лв.

Увеличението ще се осъществи чрез издаване на 14,5 млн. нови безналични поименни акции, всяка с номинална и емисионна стойност от един лев. Това означава, че срещу една притежавана акция ще могат да се запишат по пет акции от увеличението.

На събранието ще се гласуват промени в органите на управление на дружеството, промени в устава, а също и решение за извършване на сделки по чл. 114 от Закона за публично предлагане на ценни книжа.

Акционерите трябва да решат и за промени в предмета на дейност, наименованието и фирмата на дружеството. В дневния ред е предвидено да се гласува за отмяна на предходни решения на Общото събрание на акционерите на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 20 март.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас на събранието, е 16 февруари.

Последната сделка с акции на BITEX е от 23 декември, когато те се търгуваха на 1,12 лв. всяка.

Свързани компании:

Юрокапитал Битекс АД(5EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 22.08.22 г.
fallback