fallback

БТК подари радиокомуникационната си мрежа на общините

Създадени в средата на 50-те години на миналия век, днес радиоточките се използват основно за ретранслиране на програмите на Българското национално радио

11:27 | 22.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Радиофикационната мрежа на Българската телекомуникационна компания (БТК) ще бъде предоставена безвъзмездно на общините, съобщиха от компанията.

Дарението включва цялата работеща инфраструктура на радиоточките, като общините ще могат да я доразвият като регионален комуникационен канал. Предварителните разговори между телекома и общините са продължили повече от два месеца след проявения от тях интерес към радиофикационната мрежа. Общото мнение от разговорите с кметове и общински съветници е, че това дарение ще помогне на общините да имат самостоятелно функциониращо средство за информация и комуникация.

Създадени в средата на 50-те години на миналия век, днес радиоточките се използват основно за ретранслиране на програмите на Българското национално радио, както и на програмите на регионалните центрове на националната медиа. В някои места те се използват за излъчване на собствена програма, а сесиите на общинските съвети могат да се предават директно по кабелното радио.

Община Благоевград е една от първите местни администрации, която днес официално прие дарената радиофикационна мрежа. Така тя вече притежава собствен информационен канал по радиофикационната мрежа и ще го използва изцяло за свой нужди.

Стартиралият днес процес ще продължи и след Нова година като БТК ще осигури безплатната поддръжка на услугата и мрежата към нея до осъществяване на дарението.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
fallback