fallback

Втора емисия облигации за 5 млн. евро на Св. св. Константин и Елена

Лихвените плащания са на шест месеца, а главницата ще се плати еднократно на падежа

13:08 | 21.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

"Св. св. Константин и Елена холдинг"АД е сключило нов облигационен заем в размер на 5 млн. евро, съобщи за Investor.bg Сава Стойнов, директор на дирекция "Анализ и управление на риска" в Централна кооперативна банка (ЦКБ), която е водещ мениджър на емисията.

"Облигационната емисия е шестгодишна, необезпечена, с падеж на 20 декември 2011 г., а годишният купон е 6-месечен EURIBOR +5 процентни пункта," каза Стойнов.

Лихвените плащания са на шест месеца, а главницата ще се плати еднократно на падежа.

Институционални инвеститори са записали облигациите при първичното частно пласиране. Предстои те да бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса - София.

Средствата от тази емисия ще се прибавят към тези от предишната петгодишна облигационна емисия, издадена на 18 ноември. Те ще се използват за ново строителство на жилищни сгради с апартаменти и един хотел на първа линия в курорта Св. св. Константин и Елена.

Съветът на директорите на "Св. св. Константин и Елена холдинг" бе овластен да издаде облигации за общо 10 млн. евро, като с издаването на тази втора емисия той е изпълнил правомощията си.

Нетната консолидирана печалба на "Св. св. Константин и Елена холдинг" за първите девет месеца е 2,99 млн. лв., докато за същия период на миналата година резултатът е бил загуба от 366 хил. лв.

Вчера бяха изтъргувани 96 акции на дружеството на средна цена 19,06 лв., с 1,65 по-ниска от предходния ден.

*Авторът притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:20 | 14.09.22 г.
fallback