fallback

Обявиха официално новите мажоритари на Тракия папир

Duropack AG e водещ австрийски производител на вълнообразен картон (велпапе). Основен акционер в него е Constantia Packaging с 60%, останалите акции са притежание на Jefferson Smurfit Group

17:37 | 20.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Новите собственици на мажоритарния пакет акции от капитала на "Тракия Папир" - австрийските Duropack AG и Schneider & Schneider Rechtsanwalte OEG, които притежават общо 95,217% от капитала на дружеството бяха обявени официално от Българска фондова - борса днес.

Това става, след като на 13 декември в Централен депозитар е регистрирано прехвърлянето на два пакета от по 47,6085% от капитала на "Тракия Папир", като продавачи са Santa Marta Limited и Barbella Trust reg. Самата сделка бе осъществена на БФБ на 9 декември.

Тогава бяха прехвърлени тези 3 080 362 акции на цена 26,50 лв. всяка. Това означава, че новите собственици са платили общо 81,63 млн. лв. за тези два пакета.

"Тракия папир" е водещ производител в България на хартии за велпапе, велпапе и опаковки. Нетната печалба за деветмесечието е 1,789 млн. лв. срещу 550 хил. лв. за същия период на миналата година.

Duropack AG e водещ австрийски производител на вълнообразен картон (велпапе). Основен акционер в него е Constantia Packaging с 60%, останалите акции са притежание на Jefferson Smurfit Group.

Schneider & Schneider Rechtsanwalte OEG e финансов инвеститор, който най-вероятно на по-късен етап ще прехвърли акциите си от "Тракия папир" на Duropack.

Днес бяха изтъргувани 297 акции на "Тракия папир" на средна цена 23,11 лв. за акция, с 2,69% по-ниска от вчера.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:28 | 24.08.22 г.
fallback