fallback

И ВАС реши, че разпределението на захарните квоти нарушава конкуренцията

Съдът остави без разглеждане като недопустими жалбите на министъра на финансите, “Литекс Комерс” АД, София, “Захар Био” АД, Русе и “Захарен комбинат Кристал” АД, Пловдив

13:07 | 19.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), според което има нарушение на конкуренцията при разпределението на тарифната квота за внос на сурова тръстикова захар за 2005 г., съобщиха от КЗК.

Комисията е предложила да бъде отменена новата ал. 4 на чл. 8 от Наредбата за управление на тарифните квоти, издадена от министъра на финансите, с която се е целяло забавяне при обработката на документите на “Захарни заводи” АД в митническите пунктове в гр. Варна, в резултат на което дружеството не е могло да вземе равнопоставено участие в разпределението на тарифната квота.

Съдът остави без разглеждане като недопустими жалбите на министъра на финансите, “Литекс Комерс” АД, София, “Захар Био” АД, Русе и “Захарен комбинат Кристал” АД, Пловдив срещу решението на КЗК, тъй като решението в частта, в която комисията е предложила отмяна на цитираната разпоредба, не подлежи на съдебен контрол.

Съдът отхвърли и жалбата на “Захарни заводи” АД, Горна Оряховица по отношение на Агенция “Митници”. Според съда комисията правилно и обосновано е приела, че липсват доказателства за това, че при разпределение на тарифната квота митническата администрация е нарушила закона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:08 | 19.12.05 г.
fallback