fallback

Акционерите на Лакпром ще решават за увеличение на капитала до 2 млн. лв.

Ще се гласува за отпадане на предимството на акционерите да придобият част от новите акции, съответстваща на дела им на капитала

14:00 | 18.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на "Лакпром" - Световрачене ще се съберат на извънредно общо събрание на 15 февруари 2006 г., за да гласуват за увеличение на капитала на дружеството, става ясно от съобщение в "Държавен вестник". Предложението на съветът на директорите на "Лакпром" е капитала да бъде увеличен от 192 169 лв. на два милиона лева, чрез издаване на нови 1 807 831 налични акции с номинална стойност един лев.

Ще се гласува за отпадане на предимството на акционерите да придобият част от новите акции, съответстваща на дела им на капитала. Капиталът се увеличава под условие, че новите акции ще бъдат записани и закупени изцяло от “Синергон Холдинг” - АД по тяхната номинална стойност.

При липса на кворум общото събрание ще се проведе на 6 март.

“Синергон Холдинг” притежава 77,44% от капитала на "Лакпром" към 30 септември тази година. При положение, че увеличението на капитала бъде гласувано по направеното предложение, делът на холдинга в капитала на "Лакпром" ще стане 97,83 на сто.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 05.09.22 г.
fallback