fallback

ЕБВР най-накрая излезе от Първа инвестиционна банка

Купувачи на по 10% от капитала на банката са „Гроут Мениджмънт Лимитид” (Growth Management Limited), със седалище на Англо – Нормандски острови и „Хилсайд Апекс Фънд Лимитид” (Hillside Apex Fund Limited), със седалище на Каймановите острови

11:46 | 16.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) прехвърли притежаваните от нея 200 000 акции, представляващи 20% от капитала на ТБ Първа Инвестиционна Банка (ПИБ) на две чужди компании, става ясно от информация от банката. Прехвърлянето на акциите е осъществено на 14 декември.

Купувачи на по 10% от капитала на банката са „Гроут Мениджмънт Лимитид” (Growth Management Limited), със седалище на Англо – Нормандски острови и „Хилсайд Апекс Фънд Лимитид” (Hillside Apex Fund Limited), със седалище на Каймановите острови. В началото на този месец те получиха разрешение от БНБ да придобият дяловете.

През 2003 и 2004 г. ПИБ е сключила с двете компании общо пет споразумения за подчинен срочен дълг.

ЕБВР придоби 20% от ПИБ през 1997 г., а от около две години им се търси купувач. Сега след като сделката вече е факт, най-вероятно капиталът на ПИБ ще бъде увеличен до 20 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:43 | 05.09.22 г.
fallback